ua en ru

Данілов назвав план Путіна щодо України

Данілов назвав план Путіна щодо України Фото: президент РФ Володимир Путін (GettyImages)

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов назвав план президента Росії Володимира Путіна щодо України. Він хоче знищити Україну як державу.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на інтерв'ю Данілова "Українській правді".

Він нагадав, що Росія анексувала Крим, а потім окупувала частину Донецької, Луганської областей для того, щоб Україна відвернула увагу від півострову.

"Давайте починати з самого початку. Який план у Путіна? Він доволі простий, ми про це публічно кажемо - це знищення нас як держави", - заявив Данілов.

Мінські угоди, які були підписані, як вважає політик, під дулом автомата, не можуть бути застосовані саме в тому вигляді, в якому вони є.

"Який план сьогодні у Путіна? Внутрішня дестабілізація в нашій країні. Якщо тільки відбудеться внутрішня дестабілізація, потім він буде мати можливість скористатися цією дестабілізацією для того, щоб зробити свою чорну справу. Крапка. Якщо не буде внутрішньої дестабілізації, буде набагато складніше виконувати ті завдання, які вони поставили перед собою", - заявив він.

Данілов вважає, що у Путіна є план по реконструкції радянської імперії, а без участі України жодної імперії не відбудеться.

"Що ми бачимо на сьогоднішні день? Те, що стосується політичної дестабілізації саме за рахунок сил, афільованих з Російською Федерацією після закриття телеканалів, після певних наших превентивних процедур, зробити їм це складно", - вважає він.

За його словами, у РФ залишається енергетичний напрямок.

"Те, що відбувається з енергетикою в світі, це не тільки в нашій країні. Це досить багатогранна така проблема. Чому? Тому що тут і COVID, тут і Китай, тут і Тайвань, тут і Індія, тут дуже багато процесів", - вважає він.