ua en ru

Британія готова перекинути спецназ до України через загрозу вторгнення РФ, - The Mirror

Британія готова перекинути спецназ до України через загрозу вторгнення РФ, - The Mirror Фото: британських військових готують до перекидання до України (GettyImages)

Великобританія може перекинути до України до 600 британських військовослужбовців на тлі загрози військового вторгнення Російської Федерації. Оперативна група готова розвернутися на українській території в стислі терміни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Mirror.

Видання з посиланням на джерела повідомляє, що британський спецназ попередили про можливу відправку до України протягом декількох годин. Підготовка почалася після того, як глави оборонних відомств і MI-6 повідомили, що президент Росії Володимир Путін представляє явну і реальну небезпеку для України і Заходу.

На даний момент створюється зведена група з представників спецназу, розвідувального полку, медиків, інженерів і зв'язківців. До неї увійдуть до 400 десантників 16-ї повітряно-штурмової бригади.

"Підрозділу бригади було сказано, що його, можливо, буде треба розгорнути його в дуже короткі терміни. Від 400 до 600 військовослужбовців готові. Їх оснащення упаковано, і вони готові летіти до України і або приземлитися, або десантуватися з парашутом. Вони підготувалися до обох випадків", - повідомило джерело.