ua en ru

Арестович: про нормандський саміт домовляються, йде практична робота

Арестович: про нормандський саміт домовляються, йде практична робота Фото: Олексій Арестович (facebook com alexey arestovich)
Автор: РБК-Украина

Політичні радники домовляються про проведення саміту "нормандської четвірки" ще в 2020 році. На сьогодні з цього питання йде практична робота.

Про це в ефірі телеканалу "НАШ" розповів радник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович.

За його словами, на переговорах українська сторона пропонує провести обмін полоненими до 24 грудня. Також Київ виступає за нормандський саміт для підведення підсумків торішніх домовленостей та досягнення рішень на вищому рівні, що робити далі для врегулювання на Донбасі.

"І зараз якраз політичні радники, наскільки мені відомо, хоча це не моя парафія... Але мені це відомо, домовляються про організацію саме такої зустрічі. Там йде практична робота. А їх (росіян, - ред.) заяви в пресі - це звичайне розгойдування нашого суспільства", - додав Арестович.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська сторона на цьому тижні приїде в Берлін для обговорення плану по Донбасу. Німецькі та французькі дипломати відзначають, що напрацювання єдиного мирного плану дозволить досягти прогресу в переговорах в рамках Тристоронньої контактної групи.

Раніше також глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук назвав передумову для зустрічі президента Володимира Зеленського з російським лідером Володимиром Путіним.