ua en ru

Помер Віктюк, а Вілкул знявся з виборів: новини за 17 листопада

Помер Віктюк, а Вілкул знявся з виборів: новини за 17 листопада Колаж РБК-Україна
Автор: РБК-Украина

Верховна рада України провалила голосування за скасування карантину вихідного дня, діючий мер Кривого Рогу Юрій Вілкул знявся з виборів, помер режисер Роман Віктюк. Детальніше про те, що сталося у вівторок, 17 листопада, - в матеріалі РБК-Україна

Рада не змогла скасувати карантин вихідного дня

Верховна рада України провалила голосування за рекомендацію Кабінету міністрів скасувати карантин вихідного дня. Народні депутати не схвалили проект постанови №4381. Про це повідомляє РБК-Україна.

Постанову підтримали лише 149 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Мер Кривого Рогу Вілкул знявся з виборів

Чинний мер Кривого Рогу Юрій Вілкул не буде брати участь у другому турі виборів. Він не буде брати участь у виборах за станом здоров'я. Про це Вілкул заявив у відеозверненні.

Голова Кривого Рогу назвав своїм "наступником" кандидата від ОПЗЖ Костянтина Павлова, який через зняття з виборів Юрія Вілкула вийшов у другий тур.

У Раді з'явився новий нардеп

Депутат Верховної ради Анатолій Гунько приніс присягу народного депутата України. Він переміг на довиборах до Ради на 208 окрузі. Про це повідомляє РБК-Україна.

Одразу після складання ним присяги надійшла заява про входження до складу фракції "Слуга народу".

Вищий антикорсуд скасував свій перший вирок через рішення КСУ

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) скасував свій перший в історії обвинувальний вирок. Вирок було скасовано через рішення Конституційного суду України щодо відповідальності за недостовірне декларування. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі ВАКС.

Мова йде про вирок щодо судді Апеляційного суду Дніпропетровської області Надії Посунся. Вона була засуджена до штрафу в розмірі 51 тисяч гривень в жовтні 2019 роки за те, що відмовилася подавати декларацію в електронній формі та подала її в паперовій.

Україна заарештувала ще 44 російських літаки за польоти до Криму

Український суд заарештував ще 44 літаки російських авіакомпаній, які порушили заборону на польоти до окупованого Криму. Загалом з цієї причини українська сторона наклала арешт на 109 літаків. Про це йдеться в повідомленні прокуратури АР Крим і Севастополя.

Повідомляється, що слідство встановило ще 44 літаки російських авіакомпаній, а прокуратура домоглася арешту в суді. Згідно з українським законодавством, ці повітряні судна порушують порядок в'їзду-виїзду на окупований півострів і правила міжнародних польотів.

Помер режисер Роман Віктюк

У вівторок, 17 листопада, на 85 році життя помер театральний режисер Роман Віктюк. Він помер у лікарні імені братів Бахрушиних. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на дирекцію московського Театру Романа Віктюка.

Повідомляється, що Віктюк помер через тромбоемболію - закупорку кровоносної судини тромбом. Наприкінці жовтня його госпіталізували з коронавірусом, але він уже йшов на поправку і готувався до виписки з лікарні, а потім раптово помер.

Офіційно: Матч Швейцарія - Україна в Ліги націй скасований

Заключний матч Ліги націй УЄФА між збірними Швейцарії та України не відбудеться. Рішення ухвалено у зв'язку з тим, головний лікар міста Люцерна відправив всю команду Андрія Шевченка на карантин.

Рішення щодо подальшої долі матчу прийматиме УЄФА. Поєдинок може бути як перенесений, так і скасований з присудженням технічної поразки.

У Києві випав перший сніг: фото і відео запорошеної столиці

У вівторок, 17 листопада, в Києві випав перший сніг сезону 2020-2021. При цьому в столиці похолодало, і температура повітря опустилася до -1 градуса. Сніг був помічений в декількох районах столиці.

Кияни поділилися фото і відео першого сніга у соцмережах