ua en ru

В Україні не будуть підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду, - Кличко

В Україні не будуть підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду, - Кличко Фото: Віталій Кличко (РБК-Україна)

Місцева та центральна влада домовилась, що тарифи на тепло і гарячу воду в Україні не будуть підіймати. У понеділок планують підписати меморандум.

Про це заявив мер Києва, голова АМУ Віталій Кличко у своєму Telegram-каналі, за підсумками урядової наради.

"Нам вдалося досягти розуміння з центральною владою щодо необхідних кроків для недопущення кризи в системі теплозабезпечення населення та соціальних об'єктів", - зазначив після наради Віталій Кличко.

За його словами, меморандум буде підписаний між урядом, АМУ та представниками парламенту про алгоритм виведення сфери теплопостачання з кризової ситуації, спричиненої коливанням ціни на газ.

Сьогодні відбулась урядова нарада разом з представниками місцевої влади та парламенту.

На засіданні були, зокрема, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, мери: Києва, Маріуполя, Кропивницького, Вінниці, Кривого Рогу та в.о міського голови Харкова. В нараді також взяли участь представники НАК "Нафтогаз України", Офісу президента України.

Нагадаємо, в ОП сьогодні повідомили, що Кабінет міністрів провів нараду з представниками місцевої влади. На ньому розглянули пропозиції щодо вирівнювання тарифів на газ від НАК "Нафтогазу".

Детальніше про тарифну кризу в країні читайте в матеріалі РБК-Україна "Натиснули на газ. Навіщо Кабмін знижує тарифи і чим це загрожує".