ua en ru

Ціна на газ: регулятор схвалив запровадження річного продукту з 1 травня

Ціна на газ: регулятор схвалив запровадження річного продукту з 1 травня Фото: газ (Віталій Носач, РБК-Україна)

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) попередньо схвалила запровадження річного продукту ціни на природний газ. Проект буде спрямований на подальше обговорення протягом місяця.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як зазначається в повідомленні, проект рішення передбачає базову річну пропозиції, яку мають пропонувати постачальники всім побутовим споживачам на період з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року.

Згідно з документом, постачальники природного газу, що здійснюють або мають намір здійснювати постачання природного газу побутовим споживачам з 1 травня 2021 року, зобов'язані до 25 квітня 2021 року оприлюднити на власних веб-сайтах ціну на природний газ, який постачатиметься в рамках базової річної пропозиції, та іншу інформацію про базову річну пропозицію.

"НКРЕКП запрошує зацікавлені органи державної влади, фізичних та юридичних осіб, їх об’єднання та інших заінтересованих осіб взяти участь в обговоренні цього проекту рішення та надати можливі зауваження і пропозиції до нього", - йдеться в повідомленні.