ua en ru

За гроші виступав на російських каналах: СБУ повідомила про підозру "експертові"

За гроші виступав на російських каналах: СБУ повідомила про підозру "експертові" Фото: участь Юрія Дудкіна у програмі "Час покаже" (ssu.gov.ua)

У Києві Служба безпеки України повідомила про підозру так званого "експертові". Він за гроші брав участь у російських пропагандистських програмах.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, житель Києва за завданням російських кураторів створив мережу з декількома веб-ресурсами і блогерами, які отримували гроші з Росії. Вони поширювали матеріали від кураторів, зокрема, "Першого каналу" і агентства "News Front".

Також сам "експерт" брав участь у прямих ефірах на заборонених російських телеканалах. В ході своїх виступів він сприяв розпалюванню міжнаціональної ворожнечі і отримував за це гроші від замовників.

На одному з відео СБУ мова йде про Юрія Дудкіна. У матеріалі показано включення "експерта" з Києва в ефірі пропагандистської програми "Час покаже" на "Першому каналі".

Крім цього, СБУ також опублікувала аудіозапис розмови "експерта" з редактором цієї програми, в ході якого він отримує завдання для підготовки матеріалу до ефіру.

За твердженням слідства, громадянин шкодив територіальної цілісності, обороноздатності України та брав участь у підривній діяльності проти України з боку Росії.

"Експерт" затриманий. Йому повідомили про підозри за статтями 111 (державна зрада) і 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).