ua en ru

Азербайджан зайняв ще 9 населених пунктів у Карабасі, - Алієв

Азербайджан зайняв ще 9 населених пунктів у Карабасі, - Алієв Фото: Ільхам Алієв (flickr com worldeconomicforum)
Автор: РБК-Украина

В ході конфлікту в Нагірному Карабасі армія Азербайджану встановила контроль ще над дев'ятьма населеними пунктами. Зокрема, зайнято формальний районний центр Гадрут.

Про це в ході звернення до нації заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв, передає day.az.

За його словами, сьогодні війська взяли під контроль Гадрут, а також села Чайли, Йухари Гюздяк, Гораділли, Гишлаг, Гараджали, Ефенділяр, Сулейманли та Сур. Він підкреслив, що це історична перемога, і Азербайджан продовжує наступ.

"Можна сказати, що кожен день з фронту приходять хороші новини, наші офіцери і солдати з честю виконують бойові завдання. Крім цього, захопивши стратегічні висоти, отримують доступ до більш вигідних позицій. Таким чином, оперативний план успішно виконується, грунтуючись на сучасних бойових принципах ", - додав Алієв.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що Єреван готовий до відновлення мирного процесу з врегулювання конфлікту в Нагірному Карабасі. За його словами, він повинен проходити на базі Мінської групи ОБСЄ.

У той же час, як пише AFP, перемир'я може бути погоджено найближчим часом. Зокрема, очікується, що рішення буде сьогодні-завтра.