ua en ru

Понад 50 цивільних стали жертвами конфлікту в Нагірному Карабасі, - ООН

Понад 50 цивільних стали жертвами конфлікту в Нагірному Карабасі, - ООН Фото: наслідки обстрілу Степанакерту (twitter.com ArmenianUnified)

Верховний комісар ООН щодо прав людини Мішель Бачелет стурбована стражданнями цивільного населення в результаті бойових дій в Нагірному Карабаху та на прилеглих територіях. З початку загострення конфлікту загинули понад півсотні мирних жителів.

Про це повідомляє Управління верховного комісара щодо прав людини.

Бачелет закликає до негайного припинення вогню та ударів по мирному населенню, в результаті яких станом на 8 жовтня вже загинули близько 53 цивільних, серед них є діти.

"Викликає глибоке занепокоєння те, що в останні дні ми бачили, за отриманими повідомленнями, що населені райони піддавалися обстрілам з важкої зброї в зоні конфлікту і навколо неї", - сказала верховний комісар ООН.

Нагадаємо, активні бойові дії між Вірменією та Азербайджаном в Нагірному Карабаху поновилися 27 вересня. Сторони звинувачують одна одну в обстрілах кварталів міст як в зоні конфлікту, так і поза її межами.

Сьогодні азербайджанська сторона заявила про нових загиблих мирних жителів в результаті обстрілів з боку вірменських військових. Понад півтори сотні цивільних азербайджанців отримали поранення.

Крім того, вчора в результаті обстрілу Степанакерту постраждали журналісти, один з них отримав серйозне поранення.