ua en ru

Росія самостверджується, використовуючи військову міць проти України і Грузії, - Столтенберг

Росія самостверджується, використовуючи військову міць проти України і Грузії, - Столтенберг Фото: Йенс Столтенберг (flickr.com/nato)

Росія не є прямою загрозою для країн НАТО. Але вона намагається самоствердитися за рахунок військових дій проти України і Грузії.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг в інтерв'ю Le Point.

Він зазначив, що від Росії не виходить пряма військова загроза для альянсу. Але підкреслив причетність РФ до кібератак в Німеччині і Норвегії, а також використання хімічних речовин для вбивства людей у Великобританії.

"Не бачу безпосередньої загрози від Росії у формі військового нападу. Але я бачу Росію, яка самостверджується. Вона використовує свою військову міць проти сусідів - Грузії та України", - сказав Столтенберг.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пообіцяв зробити "пекельною" тему Криму для Російської Федерації. За його словами, в Кремлі вже дуже нервово реагують на ініціативу України про створення Кримської платформи.

Також повідомлялося, що Російська Федерація розширила санкційний список стосовно Німеччини. Такі заходи прийняті у зв'язку з введеними раніше санкціями з боку Євросоюзу за кібератаку на німецький парламент (Бундестаг).