ua en ru

Путін: закінчити війну в Карабасі могли ще в жовтні, але Пашинян був проти

Путін: закінчити війну в Карабасі могли ще в жовтні, але Пашинян був проти Фото: Володимир Путін (kremlin.ru)

Президент Російської Федерації Володимир Путін розповів, що конфлікт в Нагірному Карабасі міг закінчитися ще у жовтні цього року. Наприкінці жовтня він вмовив президента Азербайджану Ільхама Алієва зупинити наступ.

Про це повідомляє російське агентство "РИА Новости".

За словами Путіна, конфлікт могли завершити ще 19-20 жовтня. Тоді, як розповів він, Алієв погодився зупинити бойові дії з умовою повернення біженців в місто Шуша.

Однак, як наголосив російський президент, проти цього рішення виступив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян.

Нагадаємо, ввечері 9 листопада стало відомо про підписання угоди між Вірменією, Азербайджаном та Росією про завершення війни в Нагірному Карабасі. Угода також передбачала введення російських миротворців в зону конфлікту для моніторингу перемир'я. Ця угода фактично є капітуляцією Єревану.

Як писало РБК-Україна, 14 листопада Вірменія та Азербайджан обмінялися тілами загиблих в ході бойових дій в Нагірному Карабасі. Процес обміну відбувався за участі російських військовослужбовців.

Більше про конфлікт в Нагірному Карабасі ви можете прочитати в матеріалі РБК-Україна "Примус до миру. Чим закінчилася війна у Нагірному Карабасі".