ua en ru

У Франції масштабні протести. Поліція застосувала сльозогінний газ та водомети

У Франції масштабні протести. Поліція застосувала сльозогінний газ та водомети Фото: протести у Франції (twitter.com franceinfo)

У Парижі та низці інших французьких міст увечері 17 листопада відбулися масові протести проти законопроекту "про глобальну безпеку". Ним пропонується заборонити поширювати фото чи відео з правоохоронцями, за якими їх можливо ідентифікувати.

Про це повідомляє Le Figaro.

Як повідомляється, парламент мав розглядати ст. 24 законопроекту, якою пропонується заборонити поширення матеріалів з правоохоронцями під час виконання обов’язків. За порушення пропонують карати 1 роком позбавлення волі та штрафом у 45 тисяч євро.

Після цього у Парижі на акцію протесту перед Національною асамблеєю вийшли кілька сотень людей - переважно профспілки ЗМІ та правозахисники. Вони вважають, що такий законопроект "уб’є свободу" та вказують на те, що це перешкоджатиме журналістам знімати дії поліції під час акцій протесту.

Протест переріс у жорсткі сутички. Поліція застосувала проти мітингувальників сльозогінний газ та водомети.

У Тулузі зібралося близько 1300 осіб. Поліція застосувала проти них сльозогінний газ. Крім того, у місті Ренн зібралося понад 300 осіб, у Ліоні - близько 700, у Бордо 700-800 осіб, у Марселі - кілька сотень, у Греноблі - близько 400. Там обійшлося без інцидентів.

Фото: протести у Франції (twitter.com franceinfo)

Нагадаємо, у Варшаві під час мітингу на честь Дня Незалежності Польщі відбулися зіткнення з поліцією.