ua en ru

Шахтар - Інтер: що треба знати про матч Ліги чемпіонів

Шахтар - Інтер: що треба знати про матч Ліги чемпіонів Фото: тренування "Шахтаря" перед зустріччю з "Інтером" (twitter.com/FCShakhtar)

Чи зможе Луїш Каштру взяти реванш у Антоніо Конте

"Шахтар" провів поєдинок другого туру Ліги чемпіонів проти "Інтера". Трансляція розпочалася о 19:55, а дивитися матч можна було на телеканалі "Футбол 1". Букмекери називали італійський клуб фаворитом поєдинку. Зустріч відбулася в Києві на НСК "Олімпійський" з глядачами на трибунах, яку відвідало 10 178 уболівальників.

Результат матчу

Команди голів не забили. "Нерадзуррі" володіли відчутною перевагою в ході всього матчу, втім, "Шахтар" зумів зберегти свої ворота "сухими", зокрема, чи немалими зусиллями Анатолія Трубіна. 19-річний голкіпер донецького клубу зробив чотири сейва за зустріч. Всього міланський клуб завдав 11 ударів по воротах (4 в створ).

Хоча підопічні Луїша Каштру не зуміли взяти реванш за виліт з півфіналу Ліги Європи УЄФА в минулому сезоні, але нічийним результатом зміцнили лідерство в групі.

Перший тур

"Шахтар" голосно заявив про себе. "Гірники" викликали справжній фурор, коли на виїзді обіграли мадридський "Реал" без більшої частини гравців основного складу. Що стосується "Інтера", то підопічні Антоніо Конте не змогли на своєму полі обіграти менхенгладбахську "Боруссію". Більш того, "нерадзуррі" були близькі до поразки, але гол Ромелу Лукаку на 90 хвилині врятував команду від поразки.

Після стартового поєдинку "гірники" є одноосібними лідерами групи, "Інтер" ділить друге місце з "Боруссією" М, а "Реал" пасе задніх.

Внутрішня першість

Обидві команди в цьому сезоні вже втратили чимало очок. "Інтер" після п'яти турів Серії А йде на четвертій позиції з 10 очками, маючи в активі три перемоги, одну нічию і поразку в дербі з "Міланом".

У сьомому турі чемпіонату України "Шахтар" не зміг виграти у полтавської "Ворскли" - 1:1, граючи при цьому майже весь другий тайм в більшості. Цей результат залишив "гірників" на третій позиції в турнірній таблиці, збільшивши відставання від лідируючого "Динамо" до чотирьох балів.

Попередня зустріч

Матч проти "Інтера" буде особливим для "Шахтаря". Команда Каштру жадає реваншу за принизливу поразку в серпні нинішнього року, коли суперники зустрілися за крок до фіналу Ліги Європи. Італійці знищили "гірників" з рахунком 5:0.

Кадрова ситуація

Напередодні гри тренування "Шахтаря" пропустили захисник Сергій Кривцов, хавбек Фернандо і нападник Жуніор Мораес. Також були відсутні Ісмаїлі та Євген Коноплянка, які пропускають тривалий термін через травму.

Довгий час у "гірників" була відсутня ціла низка футболістів, але до матчу другого туру в обойму повертаються Матвієнко, Болбат, Степаненко, Патрік і Тайсон, а Пятов вже був у запасі в Мадриді.

Водночас у "Інтера" всі лідери команди (Лукаку, Мартінес, Ханданович, Перішич та Еріксен) в строю. Тренерський штаб навряд чи зможе розраховувати на Санчеса, Янга, Шкріньяра, Гальярдіні та Сенсі.

Прогноз

Букмекери вважають підопічних Конте фаворитами поєдинку. На перемогу "Інтера" можна поставити за 1,57, тоді як коефіцієнт на тріумф "Шахтаря" становить 5,50, а нічийний результат оцінюється у 4,33. Також фахівці переконані, що обидві команди зможуть забити - 2.20.

Де дивитись

Гра відбудеться у вівторок, 27 жовтня, на НСК "Олімпійський" в Києві. З трибун арени спостерігати за матчем зможуть не більше ніж 15% від числа уболівальників. У прямій трансляції глядачі зможуть подивитися поєдинок телеканалі "Футбол 1". Стартовий свисток пролунає о 19:55.