ua en ru

"Неконтрольована ситуація": у Швейцарії пояснили карантин для збірної України

"Неконтрольована ситуація": у Швейцарії пояснили карантин для збірної України Фото: матч Україна - Швейцарія (facebook.com/UkraineNationalFootballTeam)
Автор: РБК-Украина

У Швейцарії прийняли рішення відправити збірну України з футболу на карантин, оскільки ситуація з COVID-19 у команді нібито неконтрольована. Медиків збентежило те, що в команді за чотири дні коронавірус виявили у 9 осіб.

Про це заявив головний лікар кантону Люцерн Роджер Харстолл, передає BLICK.

Він зазначив, що в Німеччині захворіли п'ятеро гравців збірної України, а в наступні дні стало відомо ще про три випадки.

"Після приїзду до Швейцарії вся делегація знову пройшла тести. Результат сьогодні вранці показав, що ще одна людина стала "позитивною" - плюс три попередніх випадки... Дев'ять випадків за чотири дні - це неконтрольована ситуація", - заявив Харстолл.

Він також підкреслив, що при поміщенні збірної України на карантин виходили з того, що незважаючи на поточні результати тестів протягом тижня може підтвердитися ще кілька випадків.

"Не виключено, що є гравці з коронавірусом в початковій стадії, коли вірус ще не поширився і показує негативний тест. Таким чином, вся команда зараз на карантині і не може грати проти Швейцарії", - додав Харстолл.

На його думку, українська команда не обов'язково має перебувати на карантині в готелі всі 10 днів, а може відправитися додому з дотриманням карантинних обмежень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що збірну України відправили на карантин у Швейцарії.

Пізніше стало відомо, що заключний матч Ліги націй УЄФА між збірними Швейцарії та України не відбудеться 17 листопада. Рішення про подальшу долю матчу прийматиме УЄФА.