ua en ru

Шмигаль: кисень має бути підведений до 80% ліжкомісць для хворих на COVID-19

Шмигаль: кисень має бути підведений до 80% ліжкомісць для хворих на COVID-19 Фото: Денис Шмигаль (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль заявив, що кисень має бути підведений до 80% ліжкомісць для хворих на COVID-19. За його словами, на це уряд виділить кошти.

Про це він сказав у ході засідання Кабміну.

"Поставили регіонам завдання, щоб 80% ліжкомісць, які будуть приймати хворих на COVID, має бути підведений кисень або обладнані системами автономного постачання кисню. Гроші на це виділяємо, адже потрібно бути готовими до збільшення навантаження на медичні заклади", - заявив Шмигаль.

Пізніше глава уряду повідомив, що Кабмін виділив на ці потреби 572 млн гривень.

Відзначимо, раніше прем'єр-міністр доручив Міністерству охорони здоров'я опрацювати питання щодо можливого залучення відомчих лікарень і установ Національної академії наук для збільшення ліжкомісць.

Як писало РБК-Україна, мер Києва Віталій Кличко звернувся до Кабміну, оскільки в комунальних лікарнях столиці закінчуються місця.

Нагадаємо, в Києві і ще п'яти областях лікарняні ліжка заповнені на більш ніж 70%. Всього в Україні лікарняні ліжка першої хвилі для хворих на коронавірус заповнені на 59%.

Так, за добу в Україні зафіксували новий антирекорд за кількістю нових випадків коронавірусу - захворіли 5804 людини.