ua en ru

Міносвіти просить школи тимчасово перейти на дистанційне навчання

Міносвіти просить школи тимчасово перейти на дистанційне навчання Фото: діти у школі (freepik.com)

Т.в.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет звернувся до органів місцевої влади з проханням перевести заклади освіти на дистанційне навчання. Він просить організувати "дистанційку" на наступні два тижні.

Про це т.в.о. міністра освіти написав у своєму Telegram-каналі.

Шкарлет закликав місцеву владу дослухатися до рекомендацій Державної та регіональних комісій ТЕБ та НС та Ради нацбезпеки і оборони, щоб не допустити стрімкого поширення коронавірусу.

"Знаю і розумію, що питання організації навчання вирішують на місцях. Важливо, щоб у такій непростій ситуації центральна та місцева влада діяли спільно", - наголосив він.

Зазначимо, на наступній нараді в Офісі президента главі держави Володимиру Зеленському планують запропонувати ввести так званий карантин "вихідного дня" та перевести школи на онлайн-формат роботи.

Нагадаємо, у Києві на карантині через коронавірус перебувають понад 500 класів. Водночас повністю закрито на карантин п'ять столичних шкіл.

Київська міська державна адміністрація рекомендувала столичним школам розпочати осінні канікули 21 жовтня.

Також РБК-Україна писало, що через спалах COVID-19 на карантин пішов один із факультетів Національного педагогічного університету імені Драгоманова.

До цього на карантин відправили Київський національний університет імені Шевченка. Студенти будуть навчатися дистанційно до 23 жовтня.