ua en ru

Ізраїль посилює карантинні заходи, але відкриває школи та ринки

Ізраїль посилює карантинні заходи, але відкриває школи та ринки Фото: прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Ізраїль найближчим часом посилить карантинні заходи, розширивши зони нічної комендантської години. При цьому планується відкриття шкіл, ринків і готелів в туристичній зоні Ейлата і Мертвого моря.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху в Facebook.

Повідомляється, що за підсумками засідання уряду вирішено запровадити нічну комендантську годину в "помаранчевих" населених пунктах і знову підняти штрафи за порушення карантину. Зараз комендантська година діє тільки в "червоних зонах".

У "зелених" і "жовтих" населених пунктах учні 5-6 класів підуть до школи з 24 листопада, 11-12 класів - з 1 грудня. Крім того, у "зелених" зонах відкриються торговельні центри під відкритим небом.

Також повідомляється, що готелі в Ейлаті та на Мертвому морі відкриються у відповідності до закону про "зелені острівці". При цьому поки неясно, чи будуть відкриті басейни при готелях і в якому режимі працюють буфети та їдальні. Для в'їзду до курортних зон треба пред'являти довідку про відсутність COVID-19, отриману не раніше 72 годин до в'їзду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ізраїль планує підвищити штрафи за порушення карантину. Зокрема, штрафи за порушення заборони на проведення заходів, конференцій, виставок, фестивалів та розважальних шоу хочуть підняти з 5 тисяч до 20 тисяч шекелів (понад 167 тисяч гривень).

Також стало відомо, що Ізраїль почав випробування вакцини від COVID-19 на людях.