ua en ru

Генпрокурор чекає, що вирок у справі про вбивство Тлявова буде до кінця року

Генпрокурор чекає, що вирок у справі про вбивство Тлявова буде до кінця року Фото: Ірина Венедіктова (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова очікує справедливих вироків у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова, підозрюваними у якому є правоохоронці, вже в цьому році. Справа перебуває на стадії судового розгляду майже рік.

Про це Венедиктова написала на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, у справі 18, 19, 20 листопада відбудуться судові засідання. У Переяслав-Хмельницькому районному суді тільки що почалося чергове засідання, де будуть досліджуватися письмові докази.

"Ми сподіваємося, що пандемія та інші обставини не завадять вже в цьому році прийняти справедливі вироки в цій чутливій для суспільства справі", - підкреслила Венедіктова.

Генпрокурор зазначила, що справа про вбивство 5-річної дитини майже рік знаходиться у суді.

"За цей час вже відбулося 18 засідань, де були розглянуті протоколи оглядів місця подій і обшуків, фототаблиця та відеозаписи до них, процесуальні документи, протоколи слідчих експериментів і додатки, висновки судових експертиз", - написала вона.

Венедиктова додала, що обвинувачений у вбивстві з необережності колишній поліцейський знаходиться під вартою без визначення розміру застави.

"Термін дії запобіжного заходу в останній раз продовжений на 60 діб рішенням суду від 16 жовтня 2020 року. Інспектор і цивільний, які звинувачуються у хуліганстві і незаконному поводженні зі зброєю, були звільнені з-під варти після внесення застави з покладанням на них обов'язків", - написала генпрокурор.

Крім того, неповнолітній фігурант знаходиться під наглядом матері.

Нагадаємо, в кінці травня захист обвинувачених заявляв, що суд може винести вирок у справі про вбивство 5-річного Кирила Тлявова до кінця року.

Як писало РБК-Україна, двоє підозрюваних у вбивстві 5-річної дитини - колишній поліцейський Володимир Петровець і цивільний Дмитро Кривошей - вийшли на свободу з СІЗО.

Тлявов загинув 31 травня минулого року.