ua en ru

COVID-вакцинація в Україні може не розпочатися 15 лютого. Що відомо про дату

COVID-вакцинація в Україні може не розпочатися 15 лютого. Що відомо про дату Фото: вакцина Pfizer від коронавіруса (Getty Images)

З 15 лютого, швидше за все, робити щеплення проти COVID-19 в Україні ще не почнуть. Потрібен час на підготовку процесу.

Про це поінформовані джерела повідомили РБК-Україна.

Одне з джерел, поінформованих про підготовку процесу вакцинації, розповіло, що орієнтовний термін початку щеплень - друга половина лютого. На початку тижня схожий прогноз виданню висловив інформований співрозмовник в Офісі президента.

Член оперативного штабу МОЗ з вакцинокерованих інфекцій, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій в коментарі РБК-Україна пояснив, що наступного тижня буде проводитися підготовка мобільних бригад, які будуть робити щеплення на першому етапі вакцинації.

"Їм потрібно надати рекомендації, інструкції, протягом наступного тижня це планується зробити, орієнтовно з вівторка по четвер. Думаю, в п'ятницю запустять систему електронної звітності та обліку провакцинованих, тобто є ще тиждень, щоб прибрати всі помилки. І чекаємо, коли прийде вакцина. Прийде вона через тиждень або через два - думаю, з понеділка нам вже буде відомо", - розповів Лапій.