ua en ru

Туреччина назвала умову військової підтримки Азербайджану

Туреччина назвала умову військової підтримки Азербайджану Фото: Мевлют Чавушоглу (wikimedia by Preiss _MSC)
Автор: РБК-Украина

Через конфлікт у Нагірному Карабасі турецька сторона може надати військову підтримку Азербайджану, якщо він направить відповідний запит. Поки Баку може обійтися своїми силами.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, передає hurriyet.com.

Він в черговий раз заявив, що Туреччина готова підтримати Азербайджан на полі бою і за столом переговорів. Він також підкреслив, що проблема Нагірного Карабаху має бути вирішена саме тепер, оскільки дипломатичні зусилля не привели до успіху.

"Якщо Азербайджан захоче вирішити цю проблему, ми сказали, що будемо його підтримувати. Якщо Азербайджан направить запит (про військову допомогу, - ред.), ми зробимо все необхідне. Але ми бачимо, що можливостей Азербайджану достатньо", - зазначив Чавушоглу.

Він також процитував президента Азербайджану Ільхама Алієва, який напередодні запевнив, що інші країни не повинні втручатися в конфлікт, оскільки Баку сам може впоратися з ним.

"Азербайджан прав морально і юридично. Все міжнародне співтовариство має підтримати Азербайджан як Україна і Грузія", - додав Чавушоглу.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Київ підтримує територіальну цілісність Азербайджану. При цьому Україна стурбована конфліктом в Нагірному Карабасі.

Президент Франції Еммануель Макрон зазначив, що конфлікт в Нагірному Карабаху не можна врегулювати без Росії.