ua en ru

Столтенберг закликав Грузію прискорити підготовку до вступу в НАТО

Столтенберг закликав Грузію прискорити підготовку до вступу в НАТО Фото: Єнс Столтенберг (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Грузія домоглася великого прогресу в реформах і наближається до стандартів НАТО. Вона повинна використовувати всі можливості, щоб прискорити вступ до альянса.

Про це на прес-конференції за підсумками зустрічі з прем'єром Грузії Георгієм Гахарія заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає сайт організації.

Він нагадав, що країни-учасниці НАТО раніше домовилися зміцнити партнерство з Грузією. Зокрема, обмінюватися даними радарів, усувати гібридні загрози та проводити спільні навчання в Чорному морі. Столтенберг підкреслив, що Росія має вивести війська з Абхазії та Південної Осетії.

Він відзначив значний прогрес у модернізації грузинської армії та зміцненні демократії.

"І я закликаю вас продовжувати повною мірою використовувати всі можливості для зближення з НАТО. І підготуватися до членства. Ми розраховуємо на те, що Грузія забезпечить відповідність виборів найвищим міжнародним стандартам. Це важливо для Грузії та для НАТО", - додав Столтенберг.

Нагадаємо, в серпні прем'єр Грузії Георгій Гахарія заявив про повну готовність вступити до НАТО. Він також пообіцяв довести процес до кінця.

Сьогодні стало відомо, що Україна працює над впровадженням обміну секретними документами з НАТО.