ua en ru

Ставка 5% і легалізація за 9 місяців: Рада готується запровадити податкову амністію

Ставка 5% і легалізація за 9 місяців: Рада готується запровадити податкову амністію Фото: Данило Гетманцев (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

До реєстрації у Верховній раді України готують законопроект про податкову амністію. Очікується, що базова ставка складе 5%.

Про це в інтерв'ю "Економічній правді" розповів голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За його словами, концепт податкової амністії повністю погоджено, а законопроект має подати Офіс президента.

"Параметри амністії: 5% - загальна ставка; 9% - підвищена ставка на активи, які перебувають за кордоном; 18% - на готівку", - зазначив Гетманцев.

Він також додав, що платники податків зможуть легалізувати свої кошти протягом 9 місяців. А сама кампанія має завершитися в 2021 році.

Крім того, декларації, подані в рамках податкової амністії, не можна буде використовувати, як доказ у суді по інших справах.

Нагадаємо, раніше Гетманцев заявляв, що президент Володимир Зеленський у найближчі дні внесе до парламенту законопроект про податкову амністію. Він також оцінив обсяги тіньових заощаджень українців в 50 млрд доларів.

Нульове декларування буде добровільним, показувати треба буде доходи, які були отримані без сплати податків.