ua en ru

Стало відомо, хто стане спікером української делегації в ТКГ

Стало відомо, хто стане спікером української делегації в ТКГ Фото: Маркіян Лубківський (facebook.com/markian lubkivskyi)

В українській делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі з'явиться офіційний спікер. Цю посаду займе Маркіян Лубківський.

Про це РБК-Україна повідомили два незалежних джерела.

"Лубківський буде спікером ТКГ", - зазначив один зі співрозмовників.

Зазначимо, Лубківський є українським дипломатом, політичним і громадським діячем. У 2003-2004 роках очолював прес-службу Міністерства закордонних справ. З грудня 2006 по травень 2009 - надзвичайний і повноважний посол України в Хорватії (за сумісництвом в Боснії і Герцеговині).

У 2014 році став радником голови Служби безпеки України, займався питаннями інформаційної політики та зв'язків з громадськістю, координував комунікацію СБУ зі ЗМІ. Пішов в червні 2015 після відставки глави СБУ Валентина Наливайченка.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що першого заступника голови української делегації в ТКГ Вітольда Фокіна вивели з її складу. Рішення було прийнято в зв'язку зі скандальними заявами останнього щодо Донбасу.

Відзначимо, віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявляв, що спікер української делегації буде інформувати громадськість про її роботу в ТКГ.