ua en ru

Рада засудила чергові незаконні вибори в окупованому Криму 

Рада засудила чергові незаконні вибори в окупованому Криму  Фото: Верховна рада (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Верховна рада України засудила чергові незаконні вибори в окупованому Росією Криму. Йдеться про вибори 13 вересня.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Нардепи схвалили відповідний проект постанови №4109.

"ВРУ заявляє протест у зв’язку з черговим незаконним проведенням 13 вересня російською окупаційною адміністрацією "виборів губернатора Севастополя" та "довиборів депутатів" до так званих "державної ради Республіки Крим" та "Сімферопольської місцевої ради", - вказано у документі.

Парламент заявляє, що результати цього незаконного голосування, як і результати всіх попередніх так званих виборів в окупованому Криму, є нікчемними з юридичної точки зору, не матимуть жодних правових наслідків та не будуть визнані ані Україною, ані міжнародним співтовариством.

ВР звертається до членів парламентів іноземних держав та міжнародних парламентських організацій, які цього ще не зробили, дати принципову оцінку незаконним діям РФ з організації і проведення цих "виборів", утриматися від будь-яких контактів з незаконними органами російської окупаційної адміністрації та її представниками.

"Закликає демократичні країни світу до зміцнення зусиль з метою припинення окупації Криму, зокрема до продовження та посилення міжнародного політичного та економічного тиску на Російську Федерацію... у тому числі розширення обмежувальних заходів, пов’язаних із тимчасовою окупацією АР Крим та міста Севастополя", - підкреслюється у постанові.

Нагадаємо, 28 вересня посли країн Європейського союзу погодили введення санкцій проти Росії за будівництво Керченського моста; обмеження будуть офіційно оформлені на цьому тижні.

Як писало РБК-Україна, постійний представник України при ООН Сергій Кислиця закликав до введення нових санкцій за проведення місцевих "виборів" в окупованому Криму.