ua en ru

Уряд України виконав одну з ключових вимог МВФ

Уряд України виконав одну з ключових вимог МВФ Фото: засідання уряду (www.kmu.gov.ua/)

Митниця та Податкова стануть єдиними юридичним особами

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про реорганізацію територіальних органів Державної митної служби та Державної податкової служби як юридичних осіб. Вони стануть відокремленими підрозділами цих відомств.

Постанови ухвалені під час засідання уряду 30 серпня.

Як зазначив під час засідання прем'єр-міністр Денис Шмигаль, Україна вже виконала два структурних маяки з програми співпраці з Міжнародним валютним фондом. За його словами, мова йде про вільний ринок газу для населення та план зменшення непрацюючих кредитів у державних банках.

"Сьогодні ми будемо приймати постанови, які є одним із структурних маяків співпраці з Міжнародним валютним фондом. Мова йде про рішення, яке дозволить Державній митній та податковій службам почати працювати як єдиним юридичним особам. Тепер територіальні органи будуть не окремими юридичним особами, а просто окремими підрозділами центрального органу виконавчої влади", - сказав він.

За словами Шмигаля, це рішення позитивно оцінюють міжнародні експерти.

Відзначимо, міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що без кредитів МВФ Україна не зможе профінансувати видатки державного бюджету у 2021 році.

Нагадаємо, за даними опитування фонду "Демократичні ініціативи" та Центру Разумкова, у серпні 2020 року тезою про "зовнішнє управління" Україною з боку Міжнародного валютного фонду згодні 45% респондентів. Водночас 38% опитаних вважають, що така співпраця дає державі необхідну економічну допомогу.