ua en ru

Польща оголосила склад нового кабміну, Качинський повернувся через 13 років

Польща оголосила склад нового кабміну, Качинський повернувся через 13 років Фото: Ярослав Качинський (facebook com kaczynskijarowslaw)
Автор: РБК-Украина

У Польщі оголошено склад нового уряду. Через 13 років до польського кабінету міністрів повертається Ярослав Качинський, лідер партії "Право і справедливість"

Про це пише "Польське радіо".

Повідомляється, що сьогодні прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький представив майбутній склад свого кабінету міністрів. Офіційно зміни в уряді відбудуться наступного тижня.

"Я переконаний, що уряд з новими обличчями, але й уряд продовження (колишньої політики, - ред.) зможе ще краще, ніж раніше, впоратися з усіма викликами, які чекають нас на внутрішній, європейської і глобальній аренах", - зазначив прем'єр.

До польського уряду на посаді віце-прем'єра увійде голова правлячої партії "Право і справедливість" Ярослав Качиньський. Зазначимо, він очолював уряд у 2006-2007 роках, після чого не працював у ньому, хоча його партія перемогла на виборах 2015 року.

Також повідомляється, що Гжегож Пуда очолить Міністерство землеробства і лісництва, Пшемислав Чарнек - Міністерство освіти і науки, Міхал Цесьляк займе посаду міністра з питань самоврядування в канцелярії прем'єра.

Нагадаємо, в липні Анджей Дуда був переобраний на пост президента Польщі.

Також було прийнято рішення, що Матеуш Моравецький залишиться прем'єром Польщі після змін в уряді.