ua en ru

Вірменія заявила про загрозу суверенітету, готова запустити механізми ОДКБ

Вірменія заявила про загрозу суверенітету, готова запустити механізми ОДКБ Фото: постпред Вірменії при ОДКБ Віктор Біягов (facebook com MirTVArmenia)
Автор: РБК-Украина

У зв'язку з конфліктом в Нагірному Карабасі Вірменія готова вдатися до військових механізмів Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Це станеться у разі розширення географії бойових дій.

Про це заявив постійний представник Вірменії при ОДКБ Віктор Біягов, передає МЗС Вірменії.

На засіданні постійної ради ОДКБ він заявив, що Азербайджан спровокував повномасштабну війну.

"Особливе занепокоєння викликає беззастережна військово-політична допомога Туреччини Азербайджану, яка сприяє подальшій дестабілізації ситуації в зоні відповідальності ОДКБ і представляє серйозну загрозу для народів регіону", - зазначив Біягов.

За його словами, турецькі фахівці служать в армії Азербайджану. Крім того, використовується військова техніка турецького виробництва.

"Ми сповнені рішучості чинити опір з усіх сил, щоб нейтралізувати наміри турецько-азербайджанського союзу... Розширення географії конфлікту може створити безпосередню загрозу безпеці, територіальній цілісності та суверенітету Вірменії. І в цьому випадку ми будемо використовувати відповідні військово-політичні механізми, спрямовані на колективну відповідь на зовнішню агресію", - додав Біягов.

Відзначимо, країнами учасницями ОДКБ є Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизія, Росія і Таджикистан.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вірменія може укласти військово-політичний союз з Нагорним Карабахом.

Крім того, Туреччина заявила про готовність підтримати Азербайджан на полі бою. В Російській Федерації вже закликали Анкару утриматися від цього кроку.