ua en ru

Україна приєднається до ще одної Міжамериканської конвенції

Україна приєднається до ще одної Міжамериканської конвенції Фото: Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент Володимир Зеленський погодив приєднання України до Міжамериканської конвенції про підтвердження та інформацію стосовно іноземного законодавства. Він сьогодні підписав відповідний закон.

Зеленський підписав закон № 1301-9, який український парламент ухвалив 2 березня 2021 року. Документ був ініційований самим президентом України. Конвенція набирає чинності для України на 30-й день після здачі на зберігання документа про приєднання.

Метою конвенції, до якої приєднається Україна, як пояснили в Офісі президента, є встановлення правил, які регулюють міжнародну співпрацю між учасниками щодо отримання підтвердження та інформації стосовно законодавства кожної з держав-учасниць.

Ця конвенція передбачає надання можливості судовим органам учасниць звертатися із запитом про надання інформації про текст, чинність, зміст та сферу застосування її законодавства з конкретних питань.

Наприклад, попросити копії текстів правових актів із зазначенням їхньої чинності або судових прецедентів, а також експертного висновку, який складається з думки адвокатів або фахівців.