ua en ru

НАБУ оголосило в розшук голову ОАСК Вовка

НАБУ оголосило в розшук голову ОАСК Вовка Фото: Павло Вовк (facebook.com)

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оголосило в розшук голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка. Він ігнорував повістки і не з'являвся на допити.

Про це повідомляє сайт НАБУ.

Вовк підозрюється у скоєнні злочинів за ч.1 статті 109 (дії з метою насильницької зміни або повалення конституційного ладу чи захоплення влади, а також змова про вчинення таких дій), ч.1 статті 255 (створення злочинної організації), ч.3 статті 27 (організатор кримінального правопорушення, організатор угруповання), ч.2 статті 369-2 (одержання неправомірної вигоди для себе або третьої особи за вплив на прийняття рішення держслужбовцям), ч.2 статті 344 (втручання в діяльність державного діяча з використанням службового становища) Кримінального Кодексу України.

Наголошується, що Вовк систематично ігнорував повістки від слідства, не з'являвся на допити та інші процесуальні дії.

НАБУ оголосило в розшук голову ОАСК Вовка

У жовтні Вищий антикорупційний суд не зміг обрати запобіжний захід голові Окружного адміністративного суду міста Києва Павлу Вовку і ще одному судді ОАСК. Вони не з'явилися на судове засідання.

Нагадаємо, 17 липня детективи НАБУ повідомили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, його заступнику, п'яти суддям Окружного суду та керівнику ДСА Зіновію Холоднюку.

Тоді в НАБУ повідомили, що керівництво ОАСК планував захоплення влади в країні, а також оприлюднили частину записів, які в своєму матеріалі проаналізувало РБК-Україна.