ua en ru

"Це фарс": Степанов різко відповів "Епіцентру" через карантин вихідного дня

"Це фарс": Степанов різко відповів "Епіцентру" через карантин вихідного дня Фото: Максим Степанов (РБК-Україна)

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов обурився заявою мережі торгових центрів "Епіцентр" щодо карантину вихідного дня. Він закликав уряд на це відреагувати.

Про це він заявив в ході онлайн-брифінгу.

Степанов закликав їх поїхати з ним в реанімацію.

"Хочете "покуражитися"? Зробити фарс на здоров'ї людей? Поїхали зі мною в реанімацію! "Покуражтесь" перед людьми, які помирають щодня, які лежать в реанімації", - заявив він.

Міністр заявив, що буде відповідь зі сторони уряду.

"Я впевнений, що мої колеги в уряді, які, в тому числі, відповідають за контроль, дадуть відповідну відповідь", - сказав Степанов.

РБК-Україна у прес-службі "Епіцентру" відповіли, що вони не отримали офіційної постанови Кабміну.

"Як тільки ми її отримаємо, вивчимо і тоді ми оприлюднимо позицію, як працює "Епіцентр". Наразі ми такої позиції не маємо. Поки є тільки інформаційні повідомлення, але нам треба побачити документ", - йдеться у відповіді.

Оновлено: у прес-службі поліції в коментарі виданню відповіли, що будуть перевіряти інформацію про порушення карантину, якщо про це повідомлять.

"Відпрацювання в нас є незалежно, чи то адаптивний карантин, чи то карантин вихідного дня. Відпрацювання по закладам із дотримання карантину. Звичайно, якщо такі факти (щодо роботи магазину, зокрема, "Епіцентру", - ред.) будуть надходити на лінію 102, будемо перевіряти", - йдеться у відповіді.

Вчора торгова мережа опублікувала пост, в якому оголосила "72-годинну п'ятницю".

"Продукти у нас є, товари медичного призначення, ліки - є, корм для тварин - є. Завозимо пальне", - написали в пості.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив введення карантину вихідного дня. Вже в найближчі вихідні та протягом мінімум трьох тижнів буде обмежена діяльність кафе і ресторанів (робота на винос) та інших розважальних закладів. Працювати будуть, переважно, продуктові та побутові магазини, АЗС і аптеки.

Однак, більше 20 міст України протестували проти нового введення. Ресторатори закликали не вводити такі жорсткі обмеження.