ua en ru

Нова мутація коронавірусу: країни закривають сполучення з Британією

Нова мутація коронавірусу: країни закривають сполучення з Британією

Ряд країн Європи закрили сполучення з Великобританією. Причиною тому поява мутованого типу коронавірусу, який швидше поширюється.

Про це повідомляє France 24 і Euronews.

Бельгія оголосила про закриття авіа- та залізничного сполучення з Великобританією з півночі неділі, 20 грудня. Обмеження введені на добу, але цілком імовірно будуть продовжені.

В Нідерландах оголосили про припинення авіасполучення з Британією до 1 січня. Крім цього, в країні вже були виявлені випадки зараження тим же мутував типом вірусу, що і в Британії, ще на початку грудня.

Ці ж заходи запровадили з сьогодні в Італії та Австрії, але влада в цих країнах не вказала терміни можливого завершення дії обмежень.

Оновлено (17:10): уряд Німеччини вирішив закрити авіасполучення з Великобританією до 6 січня, повідомляє Bild.

Оновлено (18:06): Ізраїль заборонив в'їзд іноземцям з Великобританії, Данії та Південної Африки. Ізраїльтяни повинні будуть пройти двотижневий карантин в готелі або 10-денну самоізоляцію при двох негативних тестах на коронавірус.

Оновлено (19:05): обмеження на в'їзд британців вводить Ірландія. Уряд обмежує переміщення (літаком або на поромі) не першої необхідності з сусіднього острова на дві доби, після чого заходи будуть переглянуті. При цьому, заборона на прибуття не розповсюджується на Північну Ірландію.

Оновлено (19:11): Греція ввела вимогу карантину на сім днів для прибуваючих з Великобританії. Цей захід ввели додатково до існуючого загальній вимозі щодо прибуттю мати негативний результат ПЛР-тесту, зробленого протягом 72 годин до приїзду.

Оновлено (20:22): Франція вирішила зупинити прийом пасажирських рейсів з Британії на дві доби.

Оновлено (20:24): уряд Німеччини підтвердило заборону на пасажирські авіарейси з Великобританії. Але поки до 31 грудня, а не до 6 січня, як раніше повідомляло видання Bild.

У той же час, Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила, що випадки зараження мутованим коронавірусом були зафіксовані в Данії та Австралії.

Нагадаємо, з сьогоднішнього дня у Лондоні і в двох графствах на південно-сході Англії - Ессексі і Кенті діє четвертий рівень карантину.

Обмеження, введені в регіонах Британії, пов'язані із збільшенням захворюваності COVID-19, а також новим різновидом коронавіруса, який поширюється швидше.