ua en ru

Вірменія і Азербайджан звинуватили один одного в зриві перемир'я

Вірменія і Азербайджан звинуватили один одного в зриві перемир'я Фото: ситуація в Нагірному Карабасі (facebook.nkrmil)

Міністерство оборони Вірменії заявило, що азербайджанська сторона порушила нову угоду про перемир'я, що було досягнуто напередодні ввечері. Єреван зафіксував ракетні постріли.

Про це написала прес-секретар міністерства Шушан Степанян в Telegram.

У перші години перемир'я Степанян повідомляла про дотримання режиму припинення вогню. Також про спокій в Степанакерті повідомляли і в Нагірному Карабасі.

За даними Баку, вночі вірменські військовослужбовці обстріляли з мінометів і артилерії околиці Джебраїла і села на річці Араз. Серед особового складу азербайджанської армії постраждалих немає.

"Не дивлячись на оголошення про нове гуманітарне припинення вогню опівночі 18 жовтня, збройні сили Вірменії вчергове грубо порушили угоду", - йдеться в повідомленні Міноборони Азербайджану.

Гуманітарне перемир'я в зоні карабаського конфлікту, оголошене Вірменією та Азербайджаном, набуло чинності опівночі неділі за місцевим часом (23:00 за Києвом).

Вірменія та Азербайджан вперше домовилися про перемир'я 10 жовтня. Але майже одразу після його початку сторони конфлікту заявили про зрив домовленостей. Баку і Єреван звинувачували один одного в обстрілах.

Крім цього, раніше Азербайджан заявив про ракетний удар Вірменії по Нахічевані.

Також РБК-Україна писало, що Вірменія заявила про масштабний наступ Азербайджану в північному напрямку лінії фронту в Карабасі.

Сторони домовилися про нове гуманітарне перемир'я 17 жовтня.