ua en ru

Зеленський попросив Німеччину допомогти з постачанням вакцини Pfizer від коронавірусу

Зеленський попросив Німеччину допомогти з постачанням вакцини Pfizer від коронавірусу Фото: Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський попросив уряд Німеччини допомогти в питанні постачання вакцини від коронавірусу розробки BioNTech і Pfizer. Він сподівається, що інтерес України врахують в цьому питанні.

Про це Зеленський заявив під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Президент привітав прорив при розробці вакцини німецькою фірмою BioNTech і американською Pfizer.

"Це дуже обнадійлива новина. Просив би вашого сприяння у врахуванні інтересів України при плануванні поставок вакцини від коронавірусу", - зазначив Володимир Зеленський.

У понеділок стало відомо, що вакцина від коронавірусу розробки фармацевтичних компаній Pfizer і BioNTech ефективна в більш ніж 90% випадків. При масовому тестуванні зараження коронавірусом сталося менш ніж у 100 пацієнтів.

Також повідомлялося, що ця вакцина надійде в продаж найближчим часом. Вона ще не отримала дозвіл регулюючих органів, крім того, доступність широкому колу осіб буде обмежена спеціальними умовами зберігання.

Про плани закупити вакцину Pfizer заявили в Єврокомісії, Великобританії та Іспанії. При цьому, Угорщина почала переговори з Росією про вакцину від коронавіруса, що не пройшов необхідних клінічних досліджень.