ua en ru

Типова новорічна погода: Укргідрометцентр дав прогноз до 1 січня

Типова новорічна погода: Укргідрометцентр дав прогноз до 1 січня Фото: новорічна ялинка в Києві (Віталій Носач, РБК-Україна)

У новорічну ніч можливі опади, температура близько нуля

У новорічну ніч 2021 року в Україні очікується типова для останніх років погода. За попереднім прогнозом, морозів не буде, можливі невеликі опади.

Про це РБК-Україна сказав начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик.

Як зазначив синоптик, у найближчі дні температурний режим в Україні суттєво не зміниться. Очікується нічна температура 0 - мінус 5, денна близько нуля, лише на сході вночі 6-12 градусів морозу, денна 1-6 градусів морозу.

"Починаючі з 23 грудня в Україну прийде теплого повітря з заходу, тому буде зміна погодних умов. До 26 числа, починаючи з заходу, пройдуть опади у вигляді дощу та снігу", - сказав він.

За прогнозом Укргідрометцентру, опади очікуються 23 грудня у західних областях, 24 грудня у центральних та північних, 25 грудня - на сході. Очікується ожеледь, на дорогах ожеледиця. Подекуди пориви вітру 15-20 метрів на секунду. У це час в Україні буде доволі тепло: вночі 0-5 градусів тепла, вдень 3-8 градусів тепла, на півдні до 10 градусів тепла.

Після цього, з 26 до 31 грудня, Україна знову перебуватиме у полі підвищеного тиску та очікується поступове зниження температури на 3-5 градусів. Денна температура буде близько нуля, нічна 0-5 градусів морозу.

"У новорічну ніч будуть невеликі опади: дощ, мокрий сніг. На Новий рік від'ємних температур не очікуємо. Типова погода попередніх років", - сказав він.

Нагадаємо, середньодобова температура повітря у Києві в останній день осені, 30 листопада, опустилася до 1,0 градусів морозу. Стійке зниження температури нижче 0 градусів свідчить про початок метеорологічної зими у столиці.

Як повідомляло РБК-Україна, 17 листопада у Києві вперше цієї осені температура повітря знизилась до 3,4 градусів морозу. Це свідчить про закінчення безморозного періоду, який тривав з 16 квітня - загалом 215 днів.