ua en ru

Протест ФОПів на Майдані: мітингувальники знову поставили намети

Протест ФОПів на Майдані: мітингувальники знову поставили намети Фото: наметове містечко на Майдані (РБК-Україна / Віталій Носач)

Учасники акції протесту руху "SaveФОП" встановили нові намети на Майдані Незалежності. Цьому передувала спроба силовиків демонтувати намети, які встановили на Майдані ще вдень.

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна з місця подій.

Після того, як силовики демонтували частину наметів, на Майдані лишилося 2 намети. Пізніше протестувальники принесли та встановили нові намети, в яких планують лишитися на всю ніч.

Зараз ситуація на Майдані Незалежності спокійна. Більша частина силовиків вже пішла з Хрещатика. Розходяться й учасники акції протесту. Станом на зараз на Майдані перебуває близько 200 осіб.

Фото: наметове містечко на Майдані (РБК-Україна / Віталій Носач)

Нагадаємо, підприємців вимагають скасування заборони на ведення бізнесу під час дії жорстких карантинних обмежень з 8 по 24 січня 2021 року. Акція протесту ФОПів сьогодні почалася під Радою, потім мітингувальники пішли на Банкову, а вже звідти на Майдан, де розгорнули наметове містечко.

Ввечері силовики спробували демонтувати встановлені на Майдані намети. В результаті виникли сутички. Спочатку було відомо про щонайменше двох постраждалих.

Пізніше в МВС заявили, що під час демонтажу наметів постраждали троє правоохоронців. Поліція порушила кримінальну справу за фактом нападу на поліцейських.