ua en ru

В ОП назвали терміни поставки вакцини від COVID в Україну за першим контрактом

В ОП назвали терміни поставки вакцини від COVID в Україну за першим контрактом Фото: вакцина від коронавіруса (РБК-Україна)

Перша партія вакцин від коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech буде поставлена в Україну протягом 30 днів після її офіційної реєстрації. Перший транш становитиме 700 тисяч доз.

Про це повідомили у прес-службі Офісу президента.

Вакцина від коронавірусу Sinovac Biotech повинна пройти бути зареєстрована в Китаї, або одним з компетентних органів США, Великобританії, Швейцарії, Японії, Австралії, Канади, Ізраїлю, Індії, Мексики, Бразилії, чи в Європейському союзі.

Нагадаємо, 30 грудня Міністерство охорони здоров'я України уклала перший контракт на поставку вакцини від коронавірусу з китайською компанією Sinovac Biotech. За умовами контракту Україна отримає 1,9 млн доз вакцини, які повинні надійти в максимально короткі терміни.

Раніше РБК-Україна писало, що рішення про закупівлі вакцини Sinovac Biotech також прийняла Туреччина. Схвалення цієї вакцини запланована на січень 2021 року планується схвалення цієї вакцини.

Зазначимо, на проміжних випробуваннях вакцина Sinovac Biotech показала ефективність 97%.