ua en ru

У Кабміні розповіли, хто у першу чергу отримає експрес-тести на COVID-19

У Кабміні розповіли, хто у першу чергу отримає експрес-тести на COVID-19 Фото: Денис Шмигаль (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Україна закупить 6 млн експрес-тестів на COVID-19. У першу чергу їх отримають сімейні лікарі та бригади швидкої допомоги.

Про це заявив глава уряду Денис Шмигаль у ході засідання Кабінету міністрів.

За його словами, комітет парламенту з питань бюджету підтримав рішення уряду про виділення 1 млрд гривень на їх закупівлю.

"Тести отримають переважно сімейні лікарі та мобільні бригади швидкої допомоги. Так у нас з’явиться ефективний та швидкий інструмент додаткового тестування", - зазначив глава Кабміну.

Шмигаль додав, що ще 900 млн гривень піде на додаткове забезпечення киснем ліжок у стаціонарах всіх областей. Додаткові кошти направлять і в регіони для підготовки організації мобільних госпіталів.

"Будемо сподіватися, що до цього справа не дійде, але мусимо бути готові та передбачити всі варіанти", - сказав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, 16 листопада бюджетний комітет Верховної ради підтримав виділення 2 мільярдів гривень на боротьбу з коронавірусом з COVID-фонду.

Як писало РБК-Україна, міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що в Україні не можуть провести загальне тестування, як це зробили в Словаччині. Причиною цього є те, що Україна - країна з набагато більшим населенням.