ua en ru

Кабмін зараз не бачить необхідності розгортати мобільні госпіталі

Кабмін зараз не бачить необхідності розгортати мобільні госпіталі Фото: Денис Шмигаль (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Глава Кабінету міністрів Денис Шмигаль заявив, що в уряді зараз не бачать необхідності розгортати мобільні госпіталі. Однак підготовка до їх розгортання ведеться.

Про це він сказав у ході звіту у Верховній раді.

"На початку пандемії в Україні були готовими для приймання хворих всього 12,5 тисяч ліжок. Наразі їх кількість - 54 тисячі. І щотижня уряд додає від 2 до 4 тисяч нових ліжок. Наразі ми не бачимо необхідності розгортати мобільні госпіталі, проте така підготовка ведеться", - зазначив прем'єр-міністр.

За словами Шмигаля, зараз в Україні задіяно приблизно 700 апаратів штучної вентиляції легень. У лікарнях розміщено майже 5 тисяч таких апаратів.

"Головне завдання зараз - це забезпечення киснем. Фактично 1,5 млрд грн уряд виділив на ці потреби. Максимально спрощена вся сертифікація. Щодня ми говоримо з виробниками кисню, систем підведення, постачальниками концентраторів для того, аби ефективно скоординувати весь процес та логістику", - додав глава Кабміну.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні виділив 118 млн гривень, які спрямують на розгортання мобільних госпіталів для хворих COVID-19 у Києві, Одесі та Краматорську.

Як писало РБК-Україна, в кінці жовтня мер Києва Віталій Кличко розповів, де в столиці можуть розгорнути тимчасові госпіталі для пацієнтів з коронавірусом. Для госпіталів виділять три об'єкти в Києві.