ua en ru

Уруський про причини катастрофи АН-26: наклався людський фактор

Уруський про причини катастрофи АН-26: наклався людський фактор Фото: Олег Уруський (РБК-Україна)

Слідство розглядає кілька версій авіакатастрофи літака АН-26. При цьому вже зрозуміло, що на технічні несправності наклався людський фактор.

Про це в Facebook написав голова урядової комісії з розслідування причин катастрофи, віце-прем'єр-міністр Олег Уруський.

Він додав, що зараз триває робота над розшифровкою бортових самописців АН-26. Процес розшифровки повинен завершитися на цьому тижні.

"Слідство розглядає кілька версій авіакатастрофи. Тим не менш, стає зрозумілим, що на технічні несправності, які мали місце, наклався людський фактор в різних його проявах", - написав Уруський.

Раніше РБК-Україна писало, що слідство не відкидає версію теракту. Для її підтвердження або спростування буде призначена вибухотехнічна експертиза.

Також повідомлялося, що Державне бюро розслідувань спростувало інформацію, що причиною катастрофи стала відмова двигуна літака АН-26. У літака відмовив тільки один з датчиків.

Нагадаємо, літак АН-26 Збройних сил України зазнав аварії 25 вересня біля Чугуєва Харківської області під час навчального польоту. На його борту знаходилися 27 осіб, вижив тільки один курсант.