ua en ru

У РФ пригрозили "реакцією" бойовиків через бажання України повернути Донбас

У РФ пригрозили "реакцією" бойовиків через бажання України повернути Донбас Фото: Борис Гризлов (facebook.com BGryzlov)

Представник Росії у Тристоронніх переговорах по Донбасу Борис Гризлов пригрозив "реакцією" бойовиків "ЛДНР" через бажання України повернути окупований Донбас на своїх умовах. Він також заявив про "фактичне припинення мінських угод".

Про це пишуть "РИА Новости".

Обурення російського представника викликала позиція української делегації, яка бачить своєю метою повернення тимчасово окупованих територій виключно на українських умовах.

"Це принципово суперечить самій основі мінських угод... Політичні наслідки у неї катастрофічні. Українська влада змушує представників Донецька та Луганська прийняти відповідні заходи та не повинна скаржитися, коли ці заходи будуть реалізовані. Києву краще повернутися до виконання "Мінська", до виконання своїх попередніх передвиборних обіцянок", - заявив Гризлов

Зазначимо, глава делегації України у Тристоронній контактної групи Леонід Кравчук закликав РФ розблокувати переговори та не висувати Україні ультиматумів.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський запевняв, що Україна не піде на шантаж з боку Росії в переговорах щодо врегулювання на Донбасі.