ua en ru

Пожежі в Луганській області: у селах горять десятки будинків, вогонь оточив Сєвєродонецьк

Пожежі в Луганській області: у селах горять десятки будинків, вогонь оточив Сєвєродонецьк Фото: пожежа в Луганській області (НПУ)

У Луганській області зафіксовано 85 пожеж, з них вдалося ліквідувати 42. У селах горять будинки, вогонь впритул підібрався до міста Сєвєродонецьк.

Про це повідомив в Facebook голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Рятувальники гасять вогонь у селах Кряківка, Трьохізбенка, Муратове, Капітанове Новоайдарського району, в селах Артема і Нижнєтеплому Станично-Луганського району, а також в селі Половинкине Старобільського району.

"На допомогу нашим рятувальникам прийшли колеги з Харківської та Донецької областей, вони надали 35 одиниць техніки та особовий склад", - йдеться в повідомленні.

Поліція в Луганській області повідомляє, що у селі Червона Талівка в Станично-Луганському районі загорілися чотири будинки.

Ще шість житлових будинків та близько десяти господарських споруд пошкоджені вогнем в селі Кряківка Новоайдарського району. Два будинки загорілися в селі Трьохізбенка.

Рятувальники та правоохоронці евакуювали жителів сіл Муратове, Капітанове і Гречишкине Новоайдарського району.

Наголошується, що пожежникам заважає працювати сильний вітер, швидкість якого досягає 20 м/с. Крім того, шквали пошкодили лінії електропередач у п'яти населених пунктах, в результаті чого понад тисячу абонентів залишилися без світла.

Крім того, через пожежі обмежено рух на автодорозі Новоайдар - Сєвєродонецьк в селі Муратове.

В області створено оперативний штаб для надання допомоги постраждалим унаслідок пожеж.

Нагадаємо, масштабні пожежі в Луганській області спалахнули також в липні. Займання сталося відразу в декількох населених пунктах Новоайдарського району. Через сильний вітер і спеку площа пожежі почала різко збільшуватися.

Як повідомляло РБК-Україна, унаслідок пожеж постраждали 223 людини, загинуло 6 громадян, були повністю зруйновані десятки будинків.

Раніше в Луганській ОДА назвали суму збитку від лісових пожеж, однак вона була більш ніж удвічі менше.