ua en ru

Україна уклала перший контракт на поставку вакцини від COVID

Україна уклала перший контракт на поставку вакцини від COVID Фото: вакцина від COVID надійде до України найближчим часом (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Міністерство охорони здоров'я України уклало контракт на поставку вакцини від COVID виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. За умовами контракту 1,9 млн доз вакцини мають надійти в максимально короткі терміни.

Про це йдеться в повідомленні на сайті президента.

Повідомляється, що вакцинувати китайським препаратом будуть безкоштовно. Також повідомляється, що щеплення робитимуть українцям з груп ризику і тим, хто задіяний у боротьбі з пандемією коронавірусу.

Примітно, що дана вакцина ще не пройшла реєстрацію ані в Китаї, ані в інших країнах.

Відзначимо, Sinovac Biotech є найбільшою китайською компанією з виробництва вакцин. Щорічно вона виробляє від 300 до 500 млн доз вакцин, які схвалені в 34 країнах світу. Зокрема, компанія розробила і вивела на ринок вакцини проти гепатиту А і В, вірусів грипу, включаючи пташиний, паротиту.

Рішення про закупівлю вакцини Sinovac Biotech проти COVID-19 раніше прийняла Туреччина. На січень 2021 року планується схвалення цієї вакцини в інших країнах, також вона буде подана ​​на прекваліфікацію в ВООЗ в лютому 2021 року.

Відзначимо, на проміжних випробуваннях вакцина Sinovac Biotech показала ефективність 97%.