ua en ru

Україна може запропонувати відключити РФ від міжнародної платіжної системи, - Кравчук

Україна може запропонувати відключити РФ від міжнародної платіжної системи, - Кравчук Фото: Леонід Кравчук (РБК-Україна)

Якщо Росія не буде робити жодних кроків назустріч щодо Донбасу, Україна може наполягти на посиленні санкцій проти Москви. Мова йде про пропозицію відключити Росію від міжнародної платіжної системи.

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив голова української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі Леонід Кравчук.

За його словами, Україна буде оцінювати ситуацію в переговорному процесі вже в кінці року.

"Початок нового року буде початком нового стандарту нашого розуміння ситуації, наших пошуків нових впливів і наших пропозицій про тиск на агресора. Це можуть бути санкції, які називаються міжнародна платіжна система. Ми будемо просити і вимагати", - зазначив Кравчук.

Голова української делегації, однак, впевнений, що найкращий шлях вирішення ситуації на Донбасі - це дипломатичний.

"Якщо Росія не хоче домовитися дипломатичним і політичним шляхом, Україна має зробити все, щоб її змусили зупинити агресію і відновити територіальну цілісність", - резюмував Кравчук.

Нагадаємо, минулого тижня Україна ініціювала позачергове засідання ТКГ, щоб розглянути питання виконання домовленостей "нормандської четвірки". Планувалося, що позачергове засідання відбудеться на цьому тижні.

Крім того, глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук пропонував провести "нормандську зустріч" на рівні лідерів до кінця 2020 року.