ua en ru

Росія не бажає полегшити гуманітарну ситуацію на Донбасі, - МЗС

Росія не бажає полегшити гуманітарну ситуацію на Донбасі, - МЗС Фото: КПВВ на Донбасі (kmu.gov.ua)

Оцінка Німеччини та Франції зусиль, яких докладає Україна на шляху до виконання Мінських домовленостей, викликала в МЗС РФ шквал емоцій та необґрунтованої критики. Москва не бажає полегшити гуманітарну ситуацію на Донбасі.

Про це заявили у Міністерстві закордонних справ України.

Зовнішньополітичне відомство України відкидає озвучені речником МЗС РФ Марією Захарової звинувачення в спробах української сторони "дезавуювати мінські угоди".

"Проєкт "Плану спільних кроків" учасників ТКГ з виконання мінських угод, який був підготовлений за ініціативою глави української делегації Леоніда Кравчука і представлений на розгляд контактної групи, містить практичні пропозиції щодо повного припинення конфлікту. Повністю відповідає духу і букві Комплексу заходів з виконання мінських угод 2015 року", - йдеться в заяві.

Раніше в МЗС РФ заявили, що відкриття КПВВ нібито зірвала українська сторона. Там стверджують, що Україна намагається "дезавуювати мінські угоди" проєктом "Плану спільних кроків" щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, вчора розблокувати роботу КПВВ на Донбасі Росію закликало посольство Британії в Україні. Великобританія розчарована, що нещодавно відкриті КПВВ "Щастя" і "Золоте" не функціонують.

Крім того, негайного розблокування роботи КПВВ на Донбасі від Росії вимагали в міністерствах закордонних справ Німеччини та Франції. Вони спільно закликали Росію вплинути на бойовиків.

Посольство США в Україні також закликало Російську Федерацію розблокувати пропуск населення через лінію розмежування на Донбасі.