ua en ru

Рада провалила відстрочку касових апаратів для ФОП

Рада провалила відстрочку касових апаратів для ФОП Фото: Верховна рада (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Верховна рада провалила законопроект №4313-д про відстрочку касових апаратів для фізичних осіб-підприємців. Парламентарії не змогли ухвалити його за основу.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За основу документ підтримали лише 17 нардепів.

Відзначимо, раніше комітет з питань фінансової, податкової та митної політики Верховної ради підтримав доопрацьований законопроект про відстрочення введення касових апаратів для ФОП.

Документ передбачає відстрочку обов'язкового використання касових апаратів до 1 січня 2022 року для платників єдиного податку 2-4 груп, за винятком ризикових галузей.

Глава фінкомітету Данило Гетманцев розповів РБК-Україна, що в законопроекті відбулися істотні зміни. Він звертав увагу, що попередня редакція закону не отримала підтримки, оскільки відстрочка була прописана для всіх ФОП.

Також, за словами парламентарія, у доопрацьованому проекті пропонували значно пом'якшити відповідальність за порушення правил операцій касового апарату і спростити звітність для програмних РРО.

Як писало РБК-Україна, на початку листопада депутати відмовилися підтримати відстрочку касових апаратів для ФОП і відправили документ на доопрацювання у профільний комітет.

Додамо також, вранці в Києві пройшов масштабний протест під парламентом. Під Радою протестують підприємці. Представники руху SaveФОП не давали депутатам зайти в парламент. У зв'язку з цим Нацгвардія і Нацполіція намагалася зробити коридор для нардепів, щоб вони могли пройти.

Вони виступають проти введення касових апаратів.