ua en ru

На "Львівську залізницю" постачали браковані російські запчастини, - СБУ

На "Львівську залізницю" постачали браковані російські запчастини, - СБУ Фото: СБУ (ssu.gov.ua)

Правоохоронці блокували нелегальний механізм постачання на "Львівську залізницю" неякісних російських запчастин. Запчастини ввозилися в Україну через окуповані території Донбасу.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Механізм, за даними правоохоронців, був організований за сприянням посадовців регіональної філії УЗ та діяв протягом 2019-2020 років. Серед запчастин, які постачалися на залізницю, були взагалі непридатні для використання.

"Своїми діями фігуранти не лише завдали значних економічних збитків "Укрзалізниці", але й створювали реальні передумови до виникнення надзвичайних подій на об’єктах критичної інфраструктури залізничної галузі", - пояснили в СБУ.

Спецслужба також підозрює, що шляхом реалізації цього механізму могли фінансуватися терористичні організації "ЛНР" та "ДНР".

Правоохоронці порушили справу за ст. 191 Кримінального кодексу України. Зараз у Львові та Києві проходять обшуки у посадовців УЗ та в офісах комерційних структур постачальників.

Нагадаємо, на початку листопада СБУ блокувала продаж авіакомплектуючих за кордон з українського оборонного підприємства. Зловмисники продавали запчастини до вертольотів Мі-2, Мі-8, Мі-17 та їх модифікацій.