ua en ru

В інфекційній лікарні Запоріжжя сталася пожежа, є жертви

В інфекційній лікарні Запоріжжя сталася пожежа, є жертви Фото: пожежа у лікарні (061.ua)

В обласній інфекційній лікарні в Запоріжжі вночі 4 лютого сталася пожежа. За попередньою інформацією, загинули чотири людини.

Про це повідомляє місцеве видання 061.ua.

Пожежа, за інформацією видання, почалася о 23:25 3 лютого. Горів п'ятиповерховий корпус.

В інфекційній лікарні Запоріжжя сталася пожежа, є жертвиВ інфекційній лікарні Запоріжжя сталася пожежа, є жертви

На першому поверсі в реанімації, в одній з палат на 20 кв.м сталося загоряння. Під час ліквідації були врятовані 8 людей, але знайдено 4 тіла: лікар, молода дівчина 1994 року народження, і троє пацієнтів на ШВЛ, повідомив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух з місця трагедії.

На місці події працюють рятувальники, ведеться евакуація пацієнтів лікарні. Про причини пожежі не повідомляється.

Нагадаємо, 29 січня у Бухаресті сталася пожежа в реанімаційному відділенні. Вогнем були охоплені чотири кімнати, а з будинку довелося евакуювати сотні людей. Частину пацієнтів перевели в інші лікарні.

У листопаді 2020 року унаслідок пожежі у відділенні інтенсивної терапії лікарні в румунському місті Пятра-Нямц загинули десять людей. Займання сталося в реанімаційному відділенні і поширилося на сусіднє приміщення. Вогонь міг спалахнути через коротке замикання.

У грудні сталася пожежа в Єгипті у відділенні інтенсивної терапії приватної лікарні міста Ель-Убур. Загинуло семеро пацієнтів, що були госпіталізовані з коронавірусом. Ще п'ять осіб отримали опіки та отруєння продуктами горіння.